Bemutatkozás

Az EMERIK-FA Kft. fűrészüzeme azzal a céllal épült 1998-ban, hogy kiszolgálja Szentgotthárd és a környék fűrészáru, gerenda, palló, deszka, tetőléc, stáfli szükségletét.

A fűrészáru megrendelések volumenének növekedése arra ösztönzött minket, hogy modernizáljuk az akkori gyártási folyamatokat és ezzel együtt termékfejlesztést hajtsunk végre.

Az EMERIK-FA Kft. - többek között egy szárító kamra beszerzése eredményeképpen - szárított fenyő fűrészárut is elő tudott állítani, ami a későbbiekben elengedhetetlen feltétele volt a csomagolóanyagok ISPM15 szabvány szerinti hőkezelésének is.

Az EMERIK-FA kft. az autóipari cégek növekvő igényeit felismerve kezdetben egyutas raklapok és egyedi méretű faládák gyártásával bővítette tevékenységi körét. 

A későbbi fejlesztések során vásárolt, mart elemek és bútoripari alkatrészek gyártására specializálódott CNC megmunkáló egység elősegítette egy szélesebb vevőkör igényeinek kiszolgálását is.

Magas minőségi követelményeknek megfelelve, az egyedi raklapgyártásból azóta ipari csomagolóanyagok egész spektrumát gyártjuk, illetve egyedi csomagolási megoldásokat kínálunk fenyőből, rétegelt lemezből vagy egyéb laminált, faforgácslapból készült raklapokon és ládákon kezdve, a fa tartóbakok, alátétfák és távtartó fákon keresztül, egészen a hullámkarton dobozokig.

Fa csomagolóanyagainkat ISPM15 szabvány szerint kezeljük és tanúsítjuk, amely elősegíti fa csomagolóanyagaink értékesítését a nemzetközi piacon.